Het Kiel werd voor de gelegenheid omgedoopt tot kuststad. Een van de twee strafschopgebieden tijdens Beerschot-Anderlecht leek verdacht hard op een stukje strand - overal was zand te zien. Andere stroken van het veld lagen er zowaar nog slechter bij. De spelers staken na afloop hun ergernis niet weg. "Dit was een schande voor het Belgische voetbal", stelde Thibaud Verlinden.
Datum: 2025-01-09
In het recente duel tussen Beerschot en Anderlecht werd er een opvallende vergelijking gemaakt tussen het veld en het strand, iets wat voetbal en beachvolleybal onverwacht samenbracht. Het Kiel, normaal gesproken een voetbalveld, leek eerder op een stukje strand vanwege de overvloed aan zand. Zowel Beerschot als Anderlecht waren niet tevreden over de staat van het veld, met name het strafschopgebied dat bijna onherkenbaar was door het zand.
Na de wedstrijd uitte Thibaud Verlinden zijn frustratie door te verklaren dat deze situatie een schande was voor het Belgische voetbal. Spelers liepen niet alleen het risico op blessures door de slechte conditie van het veld, maar het tastte ook het niveau van het spel aan. Voetbal hoort gespeeld te worden op een degelijk en veilig veld, niet op iets dat doet denken aan een strandlocatie.
Het incident op het Kiel benadrukt het belang van goede veldcondities bij professionele wedstrijden. Het is essentieel dat de infrastructuur voldoet aan de standaarden om spelers in staat te stellen hun beste prestaties neer te zetten en blessures te voorkomen. Het is duidelijk dat er in dit geval sprake was van ernstige nalatigheid, wat terecht tot kritiek heeft geleid van zowel spelers als supporters. Het is te hopen dat zulke situaties in de toekomst vermeden kunnen worden om de integriteit van het Belgische voetbal te waarborgen.
Tags:
voetbalk beerschotrsc anderlechtcroky cup Bron SPORZA